Bogdanović: Slavimo hrabrost predaka

Šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je da „danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju“.

On je čestitku povodom Dana opštine Mojkovac uputio predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca.

„Danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju. Jurišajući u slobodu, u dubokom i krvavom snijegu, crnogorski borci su gledali smrt, ali i slavu i čast u oči. Malobrojni, sa izuzetno malim šansama i višestruko lošijim naoružanjem, izvojevali su jednu od najslavnijih pobjeda u istoriji Crne Gore i zlatnim slovima ispisali njeno ime, ali i utrli put pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu“, naveo je Bogdanović.

Rekao je da je „beskompromisna borba za slobodu Mojkovca i Crne Gore iz 1916“, svakodnevna motivacija da „gradimo Crnu Goru dostojnu svakog njenog građanina, ali i dostojnu žrtve koje su podnijeli oni koji nisu ljubili lance“.

„Povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, brojnim infrastrukturnim projektima, povećanim izdvajanjem iz budžeta za kapitalne projekte na sjeveru Crne Gore, ali i dodatnim razvojem industrije, kao i boljom valorizacijom turistickog potencijala, Mojkovac neće biti opština iz koje se odlazi, već ona u koju se vraća i ostaje. Pred nama je težak put, ali vođeni motivom naših predaka, nećemo skrenutisa njega, već ostati u potpunosti posvećeni razvoju ove sjeverne opštine i dostojni naslednici heroja sa Mojkovca. U to ime, svim građankama i građanima Mojkovca još jednom želim srećan Dan opštine Mojkovac“, zaključio je Bogdanović.

Foto: Demokratska Crna Gora

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA