Vučurović: Ograđujemo se od medijskih špekulacija

Direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović” Biljana Vučurović demantovala je navode da je profesor Radovan Mihailović đacima te škole neprimjereno držao predavanja iz istorije.

„Ograđujemo se od bilo kakvih medijskih špekulacija na ovu temu koje se koriste u promocije nesvojstvene prosvjetnoj zajednici“, kazala je direktorice Vučurović, prenijela je Pobjeda.

Podsjetimo, pojedini mediji objavili su juče da je profesor istorije Radovan Mihailović u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović“ u Podgorici maturantima kazao da je referendum, održan 21. maja 2006. godine, ništa drugo nego izborna krađa. To su im saopštili, kako su naveli, nezadovoljni đaci te škole i njihovi roditelji.

Ona je saopštila da profesor Mihailović odgovorno obavlja svoje radne zadatke prateći Predmetni program za istoriju usvojen na Nacionalnom savjetu za obrazovanje Crne Gore i koristi udžbenike za istoriju objavljene od crnogorskog izdavača Zavoda za udžbenike ne komentarišući na času društvene aktuelnosti.

Istakla je da je JU Gimnazija ,,Slobodan Škerovič“ elitna jobrazovno-vaspitna ustanova sa kvalitetnim standardima u nastavi.

Medijski navodi juče su komentarisani i u Skupštini Crne Gore.

Poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković-Kuč se na samom početku sjednice javila za riječ, jer, kako je kazala, mora da reaguje na ,,aferu u najavi“ i ,,školski i neškolski skandal“. Ona je juče pozvala ministarku Anđelu Jakšić-Stojanović da hitno reaguje i ispita slučaj.

„Jedan od profesora je negirao tekovine od 2006. godine. Rekao je učenicima da je to čista izborna krađa. Navedeni direktor je i član Odbora direktora „Tržnice i pijace“. Istorija nije kupus, nije repa da se nad njom vrši seciranje podataka. Trebalo bi pod hitno da zbaci praksu svoga djelovanja u navedenom preduzeću“, kazala je ona.

Foto: Igor Milić/Dnevno.me

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA