Prilika nezaposlenima za razvoj biznis ideja

Privredna komora Crne Gore PKCG pozvala je nezaposlene na razvoj biznisa, uz mogućnost nagrade do 2.000 eura.

“Podržan od strane Evropske unije, prekogranični projekat “Vještine za održivo zapošljavanje u prekograničnom regionu Crne Gore i Republike Kosovo – Bez granica! (NO BORDERS)” pruža jedinstvenu priliku za obuku i podršku nezaposlenima u pograničnom području.

Privredna komora Crne Gore, u partnerstvu sa Privrednom komorom Kosova, NVO ETRI i Regionalnim biznis centrom Berane, sprovodi projekat koji ima za cilj podizanje nivoa zapošljivosti mladih ljudi (15-30 godina) i žena. Projekat, kofinansiran od strane Evropske unije, realizuje se u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg-IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020″, saopšteno je iz PKCG.

O čemu se radi?

U okviru projekta “NO BORDERS,” Privredna komora Crne Gore raspisuje produženi javni poziv za nezaposlena lica (18-30 godina) i žene iz opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Mojkovac, Plav i Rožaje. Cilj je odabrati 15 kandidata koji će učestvovati u plaćenoj tromjesečnoj obuci za razvoj biznis ideja, sa fokusom na pokretanje sopstvenog biznisa.

Šta obuka obuhvata?

Obuka, koja će trajati od 15. januara do 15. aprila, 2024, će se sprovoditi u prostorijama Regionalnog biznis centra Berane. Obuhvatiće pet uvodnih dvodnevnih radionica o: pravnim pitanjima, registraciji biznisa, finansijskom menadžmentu, strateškom planiranju, poslovnim modelima, marketingu i prodaji, kao i digitalnom marketingu. Nakon uvodnih radionica, kandidati će imati 75 sati individualnog rada sa mentorima putem online sesija.

Podrška i nagrade

Najbolje biznis ideje će dobiti finansijsku podršku, sa nagradama od 2.000 eur za prvo mjesto, 1.000 eur za drugo mjesto i 500 eur za treće mjesto. Dobitnici će investirati nagrade u svoje biznise uz obavezu da dostave dokaz o investiciji projektnim partnerima.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu putem prijavnog formulara koji se nalazi na prijavni formular, a i na sajtu Privredne komore. Pored formulara, potrebno je dostaviti potvrdu/dokaz iz Biroa rada o nezaposlenosti i kratak opis biznis ideje. Rok za prijavu je 25.12.2023. godine.

Kriterijumi za odabir:

Odabir kandidata vršiće Privredna komora Crne Gore i Regionalni biznis centar Berane uz podršku konsultantske agencije. Kandidati moraju biti nezaposlena lica koja pripadaju kategoriji mladih (18-30 godina) ili žena, nastanjeni u opštinama gdje će se sprovoditi program.

Više informacija:

Za dodatna pitanja i informacije, kandidati se mogu obratiti putem maila na: speric@pkcg.org.

Projekat “NO BORDERS” pruža jedinstvenu priliku za razvoj preduzetničkih vještina i pokretanje sopstvenog biznisa. Ne propustite šansu da kreirate sopstveni biznis!

Foto: PKCG

NIKŠIĆ PROGNOZA